52. međunarodni sajam turizma LORIST u Novom Sadu

Turistička organizacija Bar predstavila je ponudu grada  na 52. međunarodnom sajmu turizma „LORIST“ koji se održava u Novom Sadu od 03.  do 05. oktobra 2019. godine, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i lokalnim turističkim organizacijama Ulcinja, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Podgorice, privrednim društvom „Skijališta Crne Gore“ kao i predstavnici turističke privrede Budve: HG „Budvanska rivijera“ i hoteli „Mediteran“ i „Park“ .

Organizator nastupa na ovom sajmu je Turistička organizacije Budve. Kao i prethodnih godina na crnogorskom štandu svakodnevno se održavao bogat kulturno zabavni program u cilju što bolje promocije.

Posjetiocima sajma podijeljen je reklamno- propagandni materijal barske opštine, a promovisane su  i zimske manifestacije  „Koštanijada“ u Ostrosu, „Maslinijada“ u Starom Baru i „Festival vina i ukljeve“ u Virpazaru.

Prvog dana sajma organizovan je i susret sa predstavnicima medija i turističkih agencija Vojvodine, među kojima su se našli najeminentniji mediji Vojvodine i Srbije: RTV, RTS, Pink, predstavnici Color Press Group, Turistička prizma, Hedonist i dr.

Sajam turizma “LORIST”, prema procjenama organizatora, okupio je više od 30 000 posjetilaca, 450 firmi iz zemlje i inostranstva, instituciija i organizacija iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija.