Abazović: Pokažimo spremnost da se žrtvujemo za univerzalne vrijednosti, pružimo ruku svima

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, u svoje lično i u ime Građanskog pokreta URA čestitao je danas svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori i širom svijeta veliki praznik Kurban bajram.

“Kurban bajram je blagdan radosti i blagostanja koji na poseban način povezuje ljude i obnavlja zajedništvo. U tom duhu, želim da ga provedete u miru, u porodičnom i prijateljskom okruženju i kako dolikuje dobrim ljudima, komšijama i vjernicima“, ističe Abazović.

“Poštujući vjerska opredjeljenja,  a istovremeno uvažavajući različitost vjerskih osjećanja, zajednički moramo afirmisati ideju multikulturalnog društva. Tolerancija i međusobno razumijevanje najbolji je put unapređivanja zajedničkog života i razvoja naše države”, navodi Abazović u čestitki.

„Žrtva koja se simbolički vezuje za Kurban bajram, neka označi spremnost cijele zajednice da stane u odbranu univerzalnih vrijednosti, pomogne siromašnima i nemoćnima i učini dodatni napor da se olakša život svakom građaninu i učini boljim i ljepšim“, zaključuje se u čestitki predsjednika URA.