Adrenalinski raj u Baru

Na samo pola sata vožnje od centra Bara nalazi se raj za avanturiste, kanjon “Međureč”, jedan od najatraktivnijih u Crnoj Gori. Činjenica da postoje takvi prirodni resursi, a imajući u vidu i svjetske trendove rasta kada je u pitanju avanturistički turizam bili su dovoljni razlog da TO Bar organizuje promotivnu turu kroz kanjon “Međureč”.

Kanjon se nalazi na južnim padinama Rumije na granici barske i ulcinjske opštine. Da bi stigli do kanjona potrebno je doći do istoimenog sela Međuriječ, a onda pješačkom stazom nastaviti do ulaza u sam kanjon. Avantura i nalet adrenalina nastupaju odmah nakon ulaska jer je prva vertikala visine preko 30 metara. Kanjon od početka pa do kraja obiluje prizorima koji ostavljaju bez daha. Tu su brojne vertikale, bazeni, mjesta za skokove i dr. Jedna od karakteristika kanjona je i prisustvo mahovine na određenim mjestima što dodatno utiče na izgled i daje plavo-zelenu boju bazenima vode. Do kanjona dopire sunčeva svjetlost, ali i pored toga voda je izuzetno hladna pa je neophodno korišćenje adekvatnih neoprenskih odijela. Osim odijela za spuštanje neophodna je i druga oprema, ali i stručni vodiči kako bi prolaz kroz kanjon bio bezbjedan.

Ova promotivna tura kroz kanjon “Međureč” predstavlja nastavak aktivnosti TO Bar na promociji zaleđa i ponude koja može doprinijeti poboljšanju uslova boravka turista, prije svega adrenalinske ponude, zbog jedinstvene kompozicije kanjona, ali isto tako i zbog prilično lakog pristupa i blizine mora.

Učesnici promo ture su bili predstavnici Opštine Bar, TO Bar, Planinarskog kluba Rumija iz Bara, Ministarstva održivog razvoja i turizma, medija i dr. U narednom periodu TO Bar planira da ugosti i predstavnike medija iz okruženja na sličnim adrenalinskim turama kako bi ovaj proizovd predstavili i širem auditorijumu.