Aerodromi ostvarili rast od 200 odsto

Aerodromi Crne Gore su tokom prva četiri mjeseca ove godine opslužili oko 293 hiljade putnika, što je preko 200 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je izvršni direktor kompanije, Goran Jandreoski.

Foto: Mina/ACG

On je kazao da su Aerodromi Crne Gore u prva četiri mjeseca opslužili i skoro 2,2 hiljade vazduhoplova, što je 100 odsto više u odnosu na uporedni period.

“Ponosni smo što ti rezultati za ovu godinu predstavljaju preko 72 odsto realizovanih usluga u poređenju sa rekordnom 2019, koju je obilježio redovan rad – bez naznake epidemije i mirnodopski period u međunarodnim odnosima”, rekao je Jandreoski na Međunarodnoj konferenciji iz oblasti vazduhoplovstva (IFATSEA ERM) u Budvi.

On je istakao značaj saradnje sa zajedničkom Kontrolom letjenja Srbije i Crne Gore, uz napomenu da je Crna Gora trenutno, preko aerodroma Tivat povezana sa 35 destinacija, dok je preko aerodroma Podgorica povezana sa 33 grada.

“Upravo je dobra saradnja sa Kontrolom letjenja ključna tačka dobrog upravljanja aerodromima”, rekao je Jandreoski.

Međunarodnoj konferenciji prisustvuju predstavnici vazduhoplovno-tehničkog osoblja za bezbjednost vazdušne plovidbe (ATSEP-Air Traffic Safety Electronics Personnel) iz cijele Evrope.