Akcija „Pohod u planine“

Turistička organizacija Opštine Bar je u skladu sa Programom rada za 2019. godinu u nedelju 19.05.2019.godine, u saradnji sa Planinarskim klubom „Rumija“ Bar,  organizovala akciju „Pohod u planine“ koja je imala za cilj popularizaciju aktivnog odmora.

Tokom ove cjelodnevne planinarske ture, učesnici su bili u prilici da se upoznaju sa planinskim predjelima naše opštine i Skadarskim jezerom.

Planinarska ruta obuhvatila je predjele Baltina- Bijela Skala- Pinčići. Takođe, organizovano je krstarenje Skadarskim jezerom kao i ručak na plaži Pješačac.

Imajući u vidu da se sve veći broj turista u svijetu bavi nekom vrstom aktivnog odmora i tražnja na tržištu za ovim odmorom je u konstantnom porastu, naročito u evropskim zemljama. Razvoj ovog vida je veoma važan i sa stanovišta smanjenja sezonalnosti jer opšte je poznato da turisti iz ovog segmenta svoj dolazak planiraju u proljeće ili u jesen.

Ovoj akciji prisustvovale su brojne turističke agencije među kojima su: Riva travel, Levantin, Silver Holiday, Ave tours, Putnik gold, Andra travel, kompanije za destinacijski menadžment:  Adria DMC i Talas M DMC, predstavnici iz Nacionalne turističke organizacije, predstavnici iz NP „Skadarsko jezero“, brojni mediji kao i drugi turistički poslanici. Učesnici ove akcije bili su oduševljeni prelijepim i neotkrivenim krajevima našeg predjela,  pejzažima i pogledima koji sa jedne strane se pružaju prema Jadranskom moru a sa druge strane prema Skadarskom jezeru.