Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u posjeti Opštini Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević se danas sastao sa novoizabranim ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori NJ.E. Mihajlom Trpkoskim, koji je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Bar.

Sastanku, na kojem je, između ostalog, razgovarano o dobrim vezama između  Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore, bilo je riječi i o mogućnostima za uspostavljanjem različitih oblika saradnje na polju kulture, turizma, ali i ostalih oblasti od zajedničkog interesa.

Predsjednik Raičević upoznao je ambasadora  sa osnovnim karakteristikama Bara, prirodnim ljepotama, kulturno-istorijskim nasljeđem, razvojnim potencijalima grada, kao i mogućnostima i planovima za unaprijeđenje turističke ponude. Takođe je naglasio da su posebno važne istorijske i kulturne veze koje vežu grad Bar sa Republikom Sjevernom Makedonijom.

Prijateljstvo Republike Sjeverne Makedonije i grada Bara dodatno je ojačano, kako je kazao Raičević potpisivanjem trojnog Memoranduma o saradnji između Resena (Republika Sjeverna Makedonija), Elbasana (Republika Albanija) i Bara, gradova koji baštine, tradiciju i kulturu i njeguju kult Svetog Vladimira, uz saradnju sa Udruženjem Crnogoraca u Makedoniji.

Predsjednik Raičević je iskoristio priliku da ambasadoru  uputi čestitku povodom potpisivanja i ratifikovanja Prespanskog sporazuma između Grčke i Republike Sjeverne Makedonije ističući da će ovaj sporazum doprinijeti sveukupnom napretku i prosperitetu dvije države,  ali i regiona uopšte.

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije NJ.E. Trpkoski zahvalio se predsjedniku Opštine Bar na srdačnom prijemu i istakao da je ovo jedna u nizu posjeta crnogorskim opštinama, tokom kojih se upoznaje sa njihovim karakteristikama i naglasio da će, tokom svog mandata raditi na jačanju i do sada veoma uspješne saradnje između Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije.Posebno je iznio zadovoljstvo dobrom saradnjom između Opštine Bar i Resena, ističući da će se u narednom periodu ta saradnja poboljšavati, a posebno po pitanju njegovanja kulta Svetog Vladimira.