Ambasadorka SAD u posjeti Opštini Bar

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević ugostio je novoizabranu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, NJ. E. Judy Rising Reinke, koja po prvi put boravi u zvaničnoj posjeti Opštini Bar.

Sastanku, na kojem je, između ostalog, razgovarano o dobrim vezama između Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore, su  prisustvovali  i Lewis Gitter, šef političko-ekonomskog odjeljenja američke Ambasade u Podgorici i Zlatko Ivanović, savjetnik za politička pitanja u Ambasadi.

Predsjednik Opštine je prisutnima poželio dobrodošlicu  i ambasadorki uspjeh u budućoj diplomatskoj misiji.  Predstavljajući grad Bar i njegove osobenosti, predsjednik Raičević je ambasadorku upoznao sa njegovim osnovnim karatkteristikama, istorijom, razvojnim potencijalima, strateškim pravcima razvoja, investicionim projektima i budućim planovima.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država se  zahvalila predsjedniku barske lokalne uprave na srdačnom prijemu i istakla da će u narednom periodu njena  diplomatska misija biti usmjerena na dalje jačanje bilateralnih veza i produbljivanje sveukupne saradnje između dvije države.