Ambasadorka Velike Britanije u posjeti Opštini Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije Nj.E. Alison Kemp.

Predsjednik Raičević, upoznao je ambasadorku sa izazovima i planiranim aktivnostima lokalne uprave po pitanju ljetnje turističke sezone, kao i sa aktuelnim i budućim  projektima u Baru.

Ambasadorka NJ.E.Alison Kemp se zahvalila na prijemu istakavši da u Baru ima mnogo, prije svega, turističkih potencijala koje treba što prije i bolje iskoristiti i valorizovati.

Prilikom posjete, bilo riječi o zaštiti i unaprijeđenju životne sredine, čemu će  lokalna uprava u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju. U tom pravcu, razmatrana je mogućnost zajedničke saradnje sa ciljem jačanja svijesti građana o potrebi i značaju zaštite okoline i propisnog odlaganja otpada.

Tim povodom ambasadorka je izrazila spremnost da prenese iskustva kako se u Velikoj Britaniji sprovodi program da se do 2050.godine iz upotrebe isključi plastična ambalaža.

Takođe, zajednički je konstatovano da je potrebno jačati saradnju i u oblasti kruzing turizma, posebno imajući u vidu činjenicu da je upravo dolascima brodova jedne britanske kompanije, Bar postao prepoznat kao jedna od važnih kruzing destinacija.