Arapi zainteresovani za Luku Bar

Predsjednik Milo Đukanović tokom boravka u Abu Dabiju sastao se sa još jednim članom vladarske porodice, šeikom Hazom Bin Zajed Al Nahjanom, koji u svojstvu zamjenika krunskog princa Mohameda vodi Vladu Abu Dabija. Domaćini su poseban interes izrazili za Luku Bar, kao i za realizaciju jednog broja projekata u oblasti turizma, navedeno je u saopštenju.

Pored tet-a-tet razgovora, u proširenom sastavu bilo je riječi o razvojnim iskustvima i mogućnostima daljeg privlačenja investicija u Crnu Goru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Domaćini su poseban interes izrazili za Luku Bar, kao i za realizaciju jednog broja projekata u oblasti turizma. Obrazovanje je i u ovom razgovoru bilo jedna od važnih tema, posebno u kontekstu značaja stranih ulaganja za Crnu Goru, s kojima pored kapitala dolaze i nova znanja i nove vještine upravljanja“, navedeno je u saopštenju.

Đukanović će iz Abu Dabija otputovati u Dubaji, gdje će imati susrete sa još jednim brojem potencijalnih investitora iz Emirata, zaključeno je u saopštenju.