Bar domaćin najmasovnijeg prvenstva Balkana u karateu za djecu

Predstavlja nam veliku čast sto smo drugu godinu zaredom domaćini Balkanskog karate prvenstva, čime potvrđujemo da sportska infrastruktura u Baru može da odgovori izazovima i organizaciji velikih šampionata, poručio je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević prilikom svečanog otvaranja Balkanskog prvenstva za djecu u sportskoj dvorani “Topolica”.

Foto: Opstina Bar

Učešće u ovogodišnjem šampionatu uzelo je više od 1400 takmičara, uzrasta od 8 do 14 godina, koji dolaze iz 11 zemalja što ga čini najmasovnijim prvenstvom Balkana ikada održanom u ovim kategorijama.

Ovom rekordnom broju učesnika doprinijela je izvanredna organizacija i ambijent prošlogodišnjeg prvenstva Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore, organizovanom u Baru, što potvrđuju predstavnici svih karate saveza.

“Koristim priliku da se zahvalim Balkanskoj karate federaciji, koja nam je ponovo ukazala povjerenje i Karate savezu Crne Gore koji je prepoznao naš potencijal, te Karate klubu Bar koji je pružio potpunu logističku podršku organizaciji takmičenja”, istakao je Raičević.
On je naglasio da će se ovim takmičenjem još jednom pokazati da je Bar grad sporta i grad šampiona, kao i da će lokalna uprava biti i ubuduće biti posvećena stvaranju uslova za razvoj sporta.

Svečanom otvaranju prvenstva, između ostalih, prisustvovali su ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, predsjednik Karate saveza Predrag Perković i predsjednik Balkanske karate federacije Davor Cipek.