Bar: Rasvijetljeno više krivičnih djela

Službenici Uprave policije u Baru su prethodnih dana rasvijetlili više imovinskih delikata izvršenih tokom oktobra i zbog kokaina podnijeli krivičnu prijavu protiv jedne osobe.

“Policija u Baru je rasvijetlila tri krađe i jednu tešku krađu zbog kojih će krivično odgovarati četiri punoljetna i jedno maloljetno lice”, saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaju da zbog krađe izvršene na štetu jednog gradilišta slobode su lišeni M.Š. (28) iz Bara i A.M. (35) iz Bijelog Polja. Oni su, sumnja se, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi sa gradilišta otuđili veću količinu građevinskog materijala koji su potom prodali.

Kako su istakli, protiv maloljetnog D.I. (14) iz Ulcinja barska policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela krađa. On je djela izvršio na štetu butika i cvjećare tako što je, sumnja se, koristeći nepažnju zaposlenih otuđio pazare iz ova dva objekta. Maloljetnik je u pratnji policijskih službenika i službenika Centra za socijalni rad sproveden u prostorije Centra za djecu i mlade „Ljubović“ u Podgorici.

“Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv J.Š. (34) iz Bara zbog sumnje da je izvršila tešku krađu. Ona je ovo djelo počinila tako što je, kako se sumnja, upotrebom podesnog sredstva polomila staklo na vozilu i iz unutrašnjosti otuđila vrijedne predmete”, navedeno je u saopštenju.

Kako su zaključili iz Uprave policije, nadalje, aktivnostima na suzbijanju ulične prodaje narkotika policijski službenici su protiv M.R. (40) iz Bara podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod njega je policija pronašla manju količinu opojne droge kokain.