Bar, Sutomore i Ulcinj za nekoliko sati dobiće struju

Područja Sutomora, Bara i Ulcinja trebalo bi da u narednih nekoliko sati dobiju struju, iako je bilo najavljeno da će se to desiti do 11 sati.

Građani Bara, Ulcinja i Sutomora trebalo bi poslije 12 sati da dobiju struju, saopšteno je iz Elektroprenosnog sistema Crne Gore.

“Dalekovodne ekipe CGES-a iz Nikšića i Podgorice, od ranih jutarnjih časova su na trasi 110 kV dalekovoda ‘Podgorica2- Vipazar’, gdje je lociran kvar. U odnosu na juče, vremenske prilike su nešto stabilnije, ali zbog kompleksnosti havarije, koja se ogleda u prekidu provodnika vršne faze između Rvaša i Drušića, u narednih nekoliko sati se očekuje sanacija kvara, nakon čega će potrošači Bara, Sutomora i Ulcinja dobiti uredno napajanje električnom energijom”, navode oni.

Ranije je portparolka Crnogorskog elektroprenosnog sistema Nada Pavićević kazala da su očekivanja ljudi koji su na terenu da će kvar na dalekovodu biti otklonjen do 11 sati, te da ekipe od ranih jutarnjih sati pokušavaju da otklone kvar.

Podsjetimo, Bar, Sutomore i Ulcinj ostali su bez struje juče u podne. zbog kvarova na dalekovodima Podgorica-Virpazar i Bar -Budva, koji su nastali uslijed nevremena.