Bar: Uhapšena bezbjednosno interesantna osoba

Barska policija lišila je slobode bezbjednosno interesantno lice zbog sumnje da je izvršilo krivčno djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eskplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Bar je obavještena juče oko 17.00 časova od strane S.K. (40) iz Bara da je njegov komšija Z.D. (43) iz Bara nakon kraćeg verbalnog konflikta pored njega ispalio jedan projektil dok se nalazio u dvorištu svoje kuće.

Brzom intervencijom policije Z.D, koji se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantno lice, je lociran i lišen slobode”, navodi se u saopštenju.

Na mjestu događaja je, kako dodaju, izvršen uviđaj i pronađen je ispaljeni projektil a pretresom vozila koje korsti Z.D. policija je pronašla osam komada municije.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Baru koji je naložio da se Z.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eskplozivnih materija”, zaključeno je u saopštenju.