Barani poručili: Borićemo se za svaki kvadrat parka!

I danas u podne građani Bara su se okupili ispred ograđenog dijela gimnazijskog parka kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odluke da se na ovoj lokaciji izgradi dječiji vrtić.

Okupljenim građanima, kojih je bilo preko hiljadu, obratili su se Tamara Čurović, Miloš Đuranović i Božena Jelušić. Oni su se osvrnuli na obraćanje predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića povodom gradnje vrtića, i pozvali ga da se ubuduće malo više uključi u rad naših obrazovnih ustanova.

Takođe su se osvrnuli i na različita saopštenja Ministarstva prosvjete i Ministarstva turizma, koje su pozvali da se izjasne kako će se koristiti parcele koje su u državnom vlasništvu, i poručili im da ne zaborave da je država, prije svega, narod.

Zatim su okupljeni građani krenuli u protestnu šetnju ulicama Bara, koja je prošla i pored zgrade Opštine Bar, gdje se prisutnima obratio Luka Mugoša i poručio da se borba za svaki kvadrat parka nastavlja.

Šetnja se završila ispred dvorišta Gimnazije, a organizatori su poručili da se protesti nastavljaju i pozvali okupljene da iduće nedelje u podne opet dođu na isto mjesto.