Barska plovidba nije odustala od kupovine feribota

Barska plovidba konstantno pokušava da nađe i kupi adekvatan sopstveni brod, koji bi bio korišćen na liniji Bar – Bari, izjavio je za Pobjedu izvršni direktor te firmeTihomir Mirković.

On je rekao da u kompaniji do sada nisu prepoznali brod za koji bi sa sigurnošću mogli reći da je nejadekvatniji za ovu liniju.

Mirković je objasnio da se brodovi starosti preko 30 godina na tržištu prodaju po cijenama od sedam, osam pa i više miliona eura.

„Nije jednostavno obezbijediti sredstva čak i za brod tih godina starosti, a pogotovo ne za noviji i skuplji brod“, rekao je Mirković Pobjedi.

Prema njegovim riječima Barska Plovidba ima dobru saradnju sa kompanijom Jadrolinija iz Rijeke, koja sa brodom “Dubrovnik“ održava liniju Bar – Bari.

„Sarađujemo već treću godinu na obostrano zadovoljstvo. Brodom ,,Dubrovnik“ je prije nekoliko dana prevezen rekordan broj od 1.250 putnika na jednom putovanju. Obale Crne Gore i Italije, brod ,,Dubrovnik“ će spajati do kraja novembra kada ćemo sumirati rezultate od putničkog saobraćaja za ovu godinu“, kazao je Mirković za Pobjedu.