Barski muzičari na manifestacijama u drugim crnogorskim gradovima

Ova sedmica je kod barskih muzičara bila obilježena nastupima na manifestacijama u drugim crnogorskim gradovima.

Sopranistica Aleksandra Vojvodić Jovović pjevala je 16. avgusta na gala-koncertu povodom zatvaranja kulturnog ljeta u Ulcinju.

Foto: BARInfo

Nastupili su i Josif Gjipali, Kastrioti Tusha Mario Karaj, tenori iz Albanije, prvaci albanske opere, zatim sopranistica Ardita Meni, te Jadranka Jovanović iz Srbije.

Barska sopranistica je u solo izvođenju otpjevala “Primorkinja konja jaše” i napolitansku “Non ti scordar di me”, potom u duetu s Jovanović Ofembahovu “Barkarolu” i “Sve dok je tvoga blagog oka” Isidora Bajića, a potom u finalu svi skupa Verdijevu “Vinsku pjesmu”.

Foto: BARInfo

Organizator ovog spektakla klasične muzike bila je Turistička organizacija Ulcinj, uz podršku Opštine Ulcinj.

 

Sinoć je u Kotoru održana tradicionalna manifestacija koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, Bokeljska noć. Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedrličarskog kluba “Lahor” najavili su defile ukrašenih barki koje su se u tri đira predstavile publici, a nakon proglašenja najboljih, uslijediio je vatromet, da bi  fešta potom nastavljena na trgovima u starom gradu. Na Pjaci od brašna dvosatni koncert priredio je i barski rock bend “Akademia”.

Foto: BARInfo

Osim njih, na Trgu od oružja nastupili su “Tri kvarta” i “Neverne bebe”, na Pjaci Svetog Tripuna bend “Nitro” i VIS “Tetra”, na Pjaci od muzeja Jack Lupino, na Pjaci od kina Jovana Mršulja & bend, na Pjaci Svetog Nikole Jelena Kaženegra sa bendom i DJ Niggor, na Škaljarskoj pjaci Kiko i Sonja i na Parilu klapa Maris.

Organizator je bila Turistička organizacija Kotor, uz podršku Centra za kulturu.