Barski poljoprivredni proizvođači na manifestaciji „Najbolje iz Crne Gore“

Sekretarijat za privredu Opštine Bar je u saradnji sa NVO „Civilni centar CG“ organizovao učešće barskh poljoprivrednih proizvođača na šestoj po redu tradicionalnoj poljoprivrednoj manifestaciji „Najbolje iz Crne Gore“, koja se ove godine održava od 18. do 21. oktobra u tržnom centru Delta City.

Na posebno uređenom prostoru pod sloganom „Najbolje iz Bara“ svoje proizvode izlazložiće osam proizvođača iz naše opštine. Na štandovima će se naći proizvodi kao što su med, vino, masline i maslinovo ulje, sokovi od domaćih i autentičnih barskih proizvoda.

U direktnoj komunikaciji sa svim posjetiocima, izlagači imaju priliku da predstave način uzgajanja i proizvodnje svojih proizvoda a sve sa ciljem da se utiče na svijest potrošača da kupuju domaće. Cilj ovakvih manifestacija je da se predstave barski i crnogorski proizvodi koji će biti prepoznati od strane kupaca i kao takvi bolje se plasirati kroz trgovinsku i turističku ponudu. Očekuje se, prema projekcijama organizatora,  da će manifestaciju posjetiti oko 20.000 posjetilaca.

Sekretarijat za privredu u kontinuitetu unapređuje razvoj poljoprivrede u opštini Bar, kako putem direktnog subvencionisanja tako i putem promocije poljoprivrednih proizvoda. U narednom periodu ćemo pomoći poljoprivrednim proizvođačima da standardizuju svoje proizvode kako bi se lakše plasirali na domaćem i inostranom tržištu.