BAR:Uhapšen Podgoričanin zbog sumnje da je nabavio 207 kg marihuane zbog prodaje

Barska policija identifikovala je i uhapsila i drugo lice osumnjičeno da je radi prodaje posjedovalo 206,8 kilograma marihuane koja je otkrivena 13. januara ove godine. Radi se o D.V. (38) iz Podgorice.

„On je osumnjičen da je u vozilo, kojim je upravljao D.B. (38) iz Podgorice, navedenog dana zajedno sa njim utovario marihuanu koju je D.B. prevozio, sa namjerom ova dva lica da ovu drogu stave u promet. Droga je navedenog dana, 13. januara, otkrivena u vozilu kojim je upravljao D.B. koji je bježao policiji. Nakon kraće potjere za vozilom, kojom prilikom je D.B. više puta ostvario kontakt sa službenim policijskim vozilom u cilju onesposobljavanja službenog vozila u potjeri, a pri čemu je nastala totalna šteta na oba vozila, došlo je do prevrtanja vozila kojim je upravljao D.B.“, saopšteno je iz Uprave policije.

Tom prilikom su osumnjičeni D.B. i dva policajca zadobili lakše tjelesne povrede. D.B. je tada uhapšen.

Od tada su službenici CB Bar sproveli više dokaznih radnji koje su ukazale na sumnju da je u nabavci, držanju i namjeri prodaje marihuane zajedno sa D.B. učestvovao i D.V.

„Sumnja se da se D.V. navedenog dana, 13. januara ove godine, nakon što je zajedno sa D.B. utovario drogu u njegovo vozilo „Nissan Terrano“, regionalnim putem Ada Bojana – Ulcinj kretao sa svojim vozilom „Škoda Octavia“ ispred vozila kojim je upravljao D.B. D.V. se, kako se sumnja, kretao vozilom ispred vozila kojim je upravljao D.B. u namjeri da javi D.B. ukoliko uoči policijske patrole. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su međutim uspjeli da sustignu D.B. i da ga uhapse“, dodaju iz policije.

„Shodno saznanjima do kojih su došli a koja ukazuju na sumnju da je u nabavci, prevozu i držanju 206,8 kg marihuane radi dalje prodaje učestvovao i D.V, službenici CB Bar su juče, nakon što su od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici pribavili naredbu, izvršili pretrese stana i drugih prostorija u Baru, kućice na Adi Bojani i putničkog motornog vozila „Škoda Octavia“ koje koristi D.V. Pretresima su pronađeni i oduzeti pištolj marke Tangfolio sa okvirom i deset metaka cal. 9 mm u ilegalnom posjedu (sa oružnim listom istekle važnosti), kao i tri mobilna telefona i više SIM kartica. Osumnjičeni D.V. je lišen slobode“, pojašnjava se u saopštenju.

D.V. je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden državnom tužiocu  u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.