Centar grada za vikend zatvoren za saobraćaj, obilježava se Evropska nedjelja urbane mobilnosti

Povodom obilježavanja Evropske nedjelje urbane mobilnosti, kojoj se tradicionalno pridružila i Opština Bar, za dane vikenda, odnosno 18. i 19. septembra zabranjuje se saobraćaj za sva vozila u centru grada i to u ulici Vladimira Rolovića od raskrsnice sa ulicom Jovan Tomaševića do raskrsnice sa ulicom Mila Boškovića. Saobraćaj će biti obustavljen u terminu od 07:00 do 24:00 časova oba dana.

Ideja ove akcije jeste promovisanje zdravih stilova života, pješačenja i biciklizma te ekološki prihvatljivih vodova kretanja. Poruka je i da prevelik broj automobila u saobraćaju zagađuje životnu sredinu i pogoršava kvalitet života građana, te da je važno da svi zajedno povedemo računa o zaštiti okoline i životne sredine i ambijenta u kojem živimo.

Opština Bar i nadležni sekretarijati u okviru Evropske nedjelje mobilnosti koja traje od 16. do 22. septembra sprovešće još niz najavljenih mjera i aktivnosti koje će poboljšati saobraćajnu komunikaciju, kretanje i sigurnost građana ali i svih učesnika u saobraćaju uz očuvanje zdravih stilova života i životne sredine.