Članovi IO 24. novembar boravili dva dana na Mendri

Izviđački odred “24. novembar” je tokom ljetnjih mjeseci realizovao brojne aktivnosti.

Juče se njih 25-oro, zajedno sa starješinom Miodragom Tanjom Masoničićem, vratilo sa dvodnevnog logorovanja na Mendri.

Foto: BARInfo

“U saradnji sa UPSUL-om organizovali smo akciju na jedinom svjetioniku u Crnoj Gori koji još ima svetioničara, na Mendri”, kaže Masonočić.

“Bilo nas je 25, tamo smo proveli dva dana. Najznačajnije je što je ovo period za gledanje zvijezda, pa smo iskoristili priliku da bez odsjaja gradskih svjetala posmatramo ljetnje nebo”, kazao je on.

Foto: BARInfo

Masoničić ističe da su domaćini, UPSUL, obezbijedili prostor za sve aktivnosti, a o radu svetionika predavanje im je održao mr Ćazim Alković.  Izviđači su na poklon donijeli dvije sadnice palmi, koje su zasadili u blizini svjetionika.

Foto: BARInfo

“Bio je to pravi izviđački doživljaj, spavanje pod šatorima, spremanje obroka za izviđače”, objašnjava Masoničić, koji dodaje da su članu Odreda koji je slavio rođendan, drugari priredili iznenađenje – organizovali su se i na Mendru je stigla torta za slavljenika.

On je podsjetio da je više od dvadeset članova IO “24. novembar” učestvovalo na Šestoj smotri izviđača Crne Gore od 28. jula do 5. avgusta, kada se okupilo više od hiljadu učesnika iz brojnih država.