Deda Đelović v.d. direktora Luke Bar

Odbor direktora Luke Bar smijenio je juče izvršnog direktora Vladana Vučelića i na njegovo mjesto postavio dosadašnjeg pomoćnika Deda Đelovića.

Foto: mojbar.net

Đelović će, kako je saopšteno iz kompanije, biti vršilac dužnosti direktora do izbora prvog čovjeka Luke, koji će biti obavljen putem javnog konkursa.

-Odbor direktora je cijeneći rezultate koje Luka u kontinuitetu ostvaruje, posebno one u vremenu kovid krize, i dosadašnju korektnu saradnju zahvalio Vučeliću na datom doprinosu – navodi se u saopštenju, koje potpisuje predsjednica borda Luke Bar Slađana Perišić.

Na jučerašnjoj sjednici Odbor je usvojio izvještaj o poslovanju u prvoj polovini godine u kojem se navodi da je Luka Bar ostvarila 93.967 eura dobiti. Prihod kompanije je bio 4,96 miliona, dok je ostvareno 514.353 tona pretovara.

-Ovi uzlazni pokazatelji u odnosu na prvi kvartal, koji se na luku nepovoljno odrazio zbog zastoja u odnosima Uniproma i Montecarga, su potvrda da se povećava pretovar raznih tereta što će značajnije doći do izražaja realizacijom novih ugovora do kraja godine – zaključili su u barskoj kompaniji.