Delegacija ukrajinskog Harkova u zvaničnoj posjeti Opštini Bar, razgovarali o jačanju saradnje

Delegacija ukrajinskog grada Harkova boravila je u zvaničnoj posjeti Opštini Bar. Oni su se sastali sa predsjednikom Opštine Dušanom Raičević i direktorom Turističke organizacije Emilom Kukaljem. Raičević i Kukalj razgovarali su sa počasnim konzulom Crne Gore u Harkovu Olgom Oleksienko kao i prvim zamjenikom gradonačelnika Harkova, Novakom Oleksandrovim koji su bili na čelu ukrajinske delegacije.

Cilj ove posjete bio je razvoj odnosa u ekonomskoj, turističkoj i društvenoj sferi.Sastanak je bio prilika da razgovaraju o jačanju konkretne saradnje dva grada, budućim investicijama i širenjem turističke ponude Bara kroz povećanje vidiljivosti među građanima Ukrajine, koji će biti sve prisutniji i češći gosti na barskoj rivijeri.

Ovo je samo jedna u nizu posjeta delegacija država Evrope i svijeta Opštini Bar, kroz koje se naš grad predstavlja međunarodnoj javnosti kroz svoje turističke atrakcije, prirodne ljepote i poželjan investicioni ambijent. Dvojaka korist za Bar i njegove građane ogleda se i kroz povećan protok inostranih turista čiji broj iz godine u godinu raste ali i kroz sve veće interesovanje stranih investitora za ulaganja u Bar.