Demokrate Bara zatražile su hitnu sjednicu Skupštine opštine Bar povodom bezbjednosne situacije u tom gradu.

Klub odbornika Demokrata u SO Bar zatražio je od predsjednika Opštine Dušana Raičevića i predsjednika SO Mića Orlandića sazivanje po hitnom postupku sjednice Skupštine opštine Bar.

„Nakon posljednjih nemilih dešavanja koja su zadesila naš grad tokom jutarnjih časova 1. novembra ove godine, u kojima samo pukom srećom nije bilo težih posledica po život slučajnih prolaznika, a pri čemu je nastala velika materijalna šteta po građane Bara, zahtjevamo da po hitnom postupku zakažate sjednicu Skupštine opštine Bar na kojoj će se raspravljati o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u gradu Baru.  Smatramo da ovoj sjednici na vaš zahtjev mora prisustvovati načelnik Centra bezbjednosti Bar Veselin Magovčević, pri čemu će podnijeti izvještaj o bezbjednosnoj situaciji  u našem gradu i odgovarati na pitanja odbornika.

Napominjemo da ovo nije prvi put, čak šta više postala je praksa da se u sred dana “bez bilo kakvih problema“  realizuju  brutalne likvidacije sa najtežim posljedicama po aktere ali i slučajne prolaznike.  Na desetine ubistava i ranjavanja posljednih godina pretvorili su naš Bar u grad u kojem više nije bezbjedno živjeti ali ni boraviti.

Kao odgovoran politički subjekt i kao odgovorni ljudi koji zaista vole ovaj grad, smatramo potpuno prirodnim da nadležni koji su najodgovorniji za trenutnu bezbjednosnu situaciju „polože račune“ pred izabranim predstavnicima građana u SO Bar.

 S tim u vezi očekujemo pozitivan odgovor kada je u pitanju naš Zahtjev,“ navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Kluba odbornika Demokrata Dragan Tufegdžić .