Djeca i mladi iz Bara u „Ritmu Evrope“ 2023.

Audicija za najveće dječje muzičko – plesno takmičenje u zemlji „Ritam Evrope“ @rhythm_of_europe namijenjeno takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine talentovanim za pjevanje i ples sa teritorije Bara biće održana na Maloj sceni barskog Doma kulture u nedjelju, 19. februara, sa početkom u 12h.

Foto: Opstina Bar

”Ritam Evrope“ je jedinstvena diplomatska dječja manifestacija u okviru koje djeca i mladi, kroz scensko – muzički nastup, predstavljaju svoj grad, ali i jednu od država Evrope, Evropske unije, Australije i Izraela koja će im biti dodijeljena od strane organizatora takmičenja.

Opština Bar, kao partner na ovom projektu važnom za afirmaciju i očuvanje umjetnosti i talenata iz našeg grada, poziva svu zainteresovanu djecu i omladinu da se prijave na auduciju.

Pored toga, lokalna uprava upućuje poziv obrazovnim insitucijama, kulturno – umjetničkim društvima, muzičkim školama i plesnim klubovima iz Bara, da kroz promociju manifestacije i selekciju djece i omladine, uzmu učešće u ovom projektu kako bi produkcija odabrala najbolje koji će braniti boje naše opštine i time još jednom dokazati da je Bar sa razlogom prepoznat kao grad mladih talenata.

Prijava na auduciju vrši se slanjem poruke na Instragram nalog @rhythm_of_europe ili na broj telefona + 382 69 778 778 (viber/whatsapp). Poruka treba da sadrži ime i prezime, godinu rođenja i grad iz kojeg dolaze.

Prijavljivanje plesne grupe moguće je izvršiti sa jednog naloga putem poruke koja će sadržati gore navedene podatke za svakog od članova, a svi plesači na audiciju moraju donijeti i muziku uz koju će se predstaviti. Ukoliko neko nije u mogućnosti da se prijavi ranije to može učiniti i na dan audicije.

Odabrani na audiciji imaće priliku da svoje umijeće u plesu i pjesmi usavršavaju tokom višemjesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i sa umjetničkim direktorima scenskog performansa „Ritma Evrope“. Finalno takmičenje biće održano krajem maja ili tokom juna na Cetinju, uz direktan televizijski prenos na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću u Crnoj Gori, a pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa „Ritam Evrope“ i gledalaca koji glasaju putem SMS-a.