Sinoć je u Baru završen „Internacionalni Folk Fest Montenegro”. Organizator festivala je Udruženje građana ,,Folklor u srcu”.

Foto: BARInfo

“Internacionalni Folk Fest Montenegro” postoji od 2012. godine u cilju da se očuva tradicija svog naroda i da se upoznaju običaji drugih naroda i njihove kulturne baštine. Na festivalu je učestvovalo više od 30 zemalja, ne samo iz Evrope.

Direktor festivala i  umjetnički rukovodilac KUD-a ,,Petrovački  folklorni ansambl” iz Petrovca na Mlavi, Jovica Stanisavljević, već dugi niz godina u julu i avgustu organizuje ovaj festival u našoj opštini. Tradicionalno, i ove godine domaćin festivala je Folklorni ansambl ,,Rumija” iz Bara sa predsjednikom i umjetničkim rukovodiocem mr Draženom Kaljevićem.

Foto: BARInfo

Na festivalu su učestvovali mlađi članovi ansambla “Rumija”, ali i članovi prve postave. Održano je  ukupno 12 koncerata u Baru i Sutomoru. Brojni Barani imali su priliku da uživaju svakog petka veče, na platou ispred nekadašnje Robne kuće “Izbor”, u igri folkloraša i lijepoj muzici, koju su ansambli prezentovali uživo.

Koncerti su medijski bili propraćeni i od strane Televizije Mlava.