Građani blokirali ulaz na gradilište, policija intervenisala

Večeras oko 19.30 sati grupa građana je blokirala ulaz na gradilište vrtića u Baru u namjeri da spriječe ulazak mehanizacije.

Oni su sjeli ispred ulaza i skandirali „ne damo dvorište“ ! Ubrzo je stigla policija i tražila od njih da oslobode ulaz. Građani nisu pristali na to, tražili su nalog i istakli da sada nije radno vrijeme, pa su policajci počeli silom da sklanjaju građane sa ulaza.

Nekoliko građana je privedeno u policijsku maricu (neke su policajci bukvalno i ponijeli) gdje su legitimisani i posle desetak minuta pušteni.

Profesor Neđeljko Đurović je zahtijevao da se istraži po čijem je nalogu policija intervenisala i da li osoba koja je pozvala policiju ima legitimitet da to uradi. Neki od prisutnih su zvali  komunalnu policiju i inspekciju, koji se nisu odazvali pozivu da dođu na lice mjesta i da uklone kamion sa bagerom i  utvrde nepravilnosti.

Oko 21.00 policija se povukla, iako su prije toga upozorili građane da će biti potisnuti ako se ne sklone sa ulaza, a ubrzo je i kamion sa bagerom napustio lice mjesta uz skandiranje i aplauze prisutnih.