Janović u Baru: I rekreativni sport u fokusu Ministarstva

Posjeta Mjesnoj zajednici Polje u Baru dokaz je da u fokusu Ministarstva sporta i mladih nijesu samo školske sportske sale i gradski tereni, već javni tereni u prigradskim naseljima koje građani svakodnevno koriste za rekreaciju. Teren u MZ Polje, čiju je adaptaciju i opremanje finansiralo Ministarstvo sporta i mladih, biće dostupan za više od 3.000 Barana, kazao je danas resorni ministar Nikola Janović, tokom zajedničkog obilaska terena sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, Janović je iskoristio priliku da još jednom istakne veliku posvećenost Vlade Crne Gore i Ministarstva unapređenju sportske infrastrukture u Crnoj Gori a, kako je kazao, najbolja potvrda navedenog je izgradnja, rekonstrukcija i adaptacija 37 sportskih terena i sala u koje je taj resor uložio više od milion eura.

“Uradili smo veliki posao do sada, a planiramo da ulaganje u sportsku infrastrukturu nastavimo još dinamičnije u narednom periodu”, naglasio je Janović.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević zahvalio se Janoviću na posjeti i podršci i istakao da Opština i Ministarstvo sporta i mladih imaju u planu još novih projekata koji će unaprijediti spotske i omladinske programe u Baru.