Kazne za 318 vozača zbog korišćenja telefona

Službenici saobraćajne policije su u okviru pojačane kontrole saobraćaja, 25 i 26. novembra, sproveli akciju „Mobilni telefon“.

Registrovano je i sankcionisano 318 vozača koji su koristili mobilni telefon, dok su upravljali vozilom, navode iz Uprave policije.

„Koristimo priliku da podsjetimo vozače da je Izmjenama zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano, da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti, isključivo uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu, bez korišćenja ruku –tzv. „handsfree“.

Još jednom apelujemo na vozače, da tokom vožnje ne koriste mobilni telefon, odnosno izuzetno, da to čine na bezbjedan, propisan i zakonom dozvoljen način, upotrebom „handsfree“ opreme.
Svakim drugim postupkom i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici će i u narednom periodu, obavljajući redovne aktivnosti, tako i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju nastojati da doprinijesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon“, poručuju iz UP.