Kisić Petrović prijeti: Natjeraće me da sa 67 godina ispalim prvi metak

U Višem sudu u Podgorci danas je održana kontrola dopunjene optužnice podignute protiv protiv kontravezne slikarke Danijele Kisić Petrović i njenog sina Kristofera, koji je u bjekstvu, zbog stvaranje kriminalne organizacije i planiranja ubistava više osoba. Odluka o ovoj optužnici biće donijeta u roku od 15 dana.

Kao i na prethodnom ročištu Kisić Petrović je prvo tražila od predsjednika vijeća Borisa Savićada isključi javnost, jer je mediji “genocidno napadaju”, ali je vijeće to odbilo.

Ona je tvrdila da je sedam puta privođena na saslušanje, da su joj bacili bombu pred kuću,da ima dozvolu za oružje od kad je imala 18 godina, te da da je od nje traženo da otkaže punomoćje advokatu Danilu Mićoviću.

“Tužiteljka mi je tražila da maknem advokata Danila Mićovića inače mi neće vratiti 100.000 eura koje sam položila u Osnovnom sudu kao depozit. Gone me za oružje, a imam dozvolu za oružje od 18. godine. Natjeraće me da sada sa 67 godina ispalim prvi metak”, rekla je optužena.

Ona je htjela da nastavi dalje iznošenje detalja, ali joj je advokat Mićović kazao da će otkazati punomoćje ako to učini.

Mićović je rekao je da se radi o novoj – staroj optužnici, koja je u potpunosti neosnovana i nema radnje krivičnog djela koje im se stavlja na teret

“Potvrđivanje optužnice na način, a vezan za krivična djela, i kvalifikacija istih, nepoznat dosadašnjoj sudskoj praksi, to bi bio presadan. Krivično djelo za koje se tereti- stvaranje kriminalne organizacije ne postoji niti se može sastojati od ovoliko članova koliko je navedeno. Za drugo krivično djelo, istim se bavio VDT i isto nije procesurano u smislu vođenja istrage i pokretanja optužnice. Isto je i za treće krivično djelo koje joj se stavlja na teret. Protiv njenog sina Kristofora ne može se potvrditi optužnica ni za jedno krivično djelo, a posebno ne za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, rekao je Mićović.

Prema navodima iz istrage, kriminalna organizacija planirala je da ubije više osoba, među kojima je jedna porodica i advokat. Za te likvidacije, prema sumnjama istražitelja, Kisić Petrović je nudila 45.000 eura.

Nju terete da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, podstrekavanje na teško ubistvo i sprečavanje dokazivanja podstrekavanjem.

Jedan od svjedoka u istrazi je ispričao da mu je D. I. saopštio da okrivljena traži nekog iz Bara da ga ubije i nudi 30.000 eura za to, te da ubije i jednu porodicu za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10.000 do 15.000 eura.

”D. I. mu je tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D. I, R. Z, Đ. E. i L. S, koje im je okrivljena pripremila za svjedočenje u predmetu pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 eura nakon takvog lažnog svjedočenja”, ispričao je svjedok u istrazi, a što je Apelacioni sud ranije naveo prilikom obrazlaganja odluke o pritvoru.