Leković: DPS i koalicioni partneri da ne drže građane Bara za taoce

Prenosimo saopštenje Momčila Lekovića predsjednika Kluba odbornika Demokrata Bar

Današnje dvočasovno skupštinsko zasijedanje, prikazalo je konstituente koalicije DPS-SD-BIRAM BAR-BS u pravom svijetlu, kao posvađane „rogove u vreći“ koje trenutno vežu isključivo sitni interesi i dodijeljene funkcije.

Iznenadni prekid današnjeg zasijedanja, nakon samo par tačaka dnevnog reda, ostavio je većinu odbornika u čudu, a reklo bi se ponajviše odbornike DPS-a koji posle dužeg vremena u barskom parlamentu nemaju nadmoć kakvu su godinama imali.

Samo jedna održana sjednica Skupštine opštine u 2021. godini nagovještavala je da među koalicionim partnerima ne cvjetaju ruže, a današnji prekid druge ovogodišnje sjednice nagovijestio je totalni raspad koalicije koji je sada definitivno na pomolu.

Očigledno je da i jedni, i drugi i treći opštinu Bar i njene građane u ovom trenutku tretiraju kao taoce, bez hrabrosti da izađu na prijevremene izbore i izmjere podršku koju imaju odnosno nemaju u ovom gradu.

Ističemo da u trogodišnjem upravljanju barskom opštinom, svaki konstituent vlasti mora podnijeti jednako breme kada je vladanje u pitanju, bez izuzetaka. Uvjek smo isticali da samo otklon od politike DPS-a i obavezivanje da se sa Demokratskom partijom socijalista neće praviti bilo kakva predizborna i postizborna koalicija, za ovaj grad može značiti dobro i boljitak. Zajednički cilj svakog političkog subjekta koji misli dobro ovom gradu mora biti smjena DPS-a i svađalačke politike koju ova partija vodi i zagovara.

Odbornički Klub Demokrata, sada u izmijenjenom sastavu, nastaviće da bude principijelan i konstruktivan kao što je to bio i do sada. Svaki doprinos i pomoć smjeni ovog trodecenijskog lokalnog režima smatraćemo uspjehom i pobjedom svih građana Bara, bez obzira na vjeru, naciju ili neku drugu različitost. Nema Bara do cara, nema Bara bez slobode.