Lijep gest: MZ Mrkojevići uručila zahvalnice ekipama CEDIS-a

CEDIS-ova ekipa inženjera i montera na održavanju mreže Regiona 4, predano je radila na području Mrkojevića, a mještani su pokazali da rad i pošten odnos znaju da cijene i uvaže. Iz Mjesne zajednice su im uručene zahvalnice za protekli rad i zalaganje.

Foto: BARInfo

“Lijep gest znači našim momcima, a mještani znaju, da i bez toga, na njih uvijek mogu da računaju.

Tako je još jednom pokazano da posvećenost poslu ima odjeka i da je CEDIS dobar oslonac i partner lokalnom stanovništvu u svim njihovim potrebama i zahtjevima vezanim za elektroenergetsku mrežu”, kazali su iz CEDIS-a.

Nekoliko proteklih godina, Služba Održavanja Regiona 4-Bar je izvršila kompletnu rekonstrukciju većeg broja trafo-reona na području Mrkojevića.

Rekonstrukcija je podrazumijevala ugradnju novih stubova, betonskih i drvenih, kao i ugradnju samonosivog kabla umjesto dotadašnjih “golih” provodnika.

Rekonstruisana je niskonaponska mreža u selima: Kunje, Pelinkovići, Metanovići, Pečurice, Alkovića brijeg prema Boškovićima, prema Kovačevićima, prema Osmanovićima u Gorani, Dabezići prema Lunjićima, Mala Gorana i Karastanovići.

“Osim na niskom naponu, služba održavanja radila je 0 kV, kao i na ugradnji, stubova na dalekovodu 10kV Mrkojevići. Radilo se po planu, ali i ako su uočeni nedostaci.

DV 10kV Mrkojevići je veoma dug sa 18 pripadajućih trafostanica, pa taj zahtjevan posao njegove kompletne rekonstrukcije, još nije u potpunosti završen.

U narednom periodu i ostatak će biti priveden kraju kako je i planirano”, navode iz CEDIS-a.

Pored navedenih aktivnosti, u Mrkojevićima su izašli u susret i velikom broju zahtjeva korisnika, koji su se odnosili na širok dijapazon poslova – od širenja puteva, izmještanja niskonaponske mreže, pa do raščišćavanja rastinja na nekim dionicama dalekovoda i ostalih aktivnosti u okviru opisa njihovih poslova.

Treba napomenuti da su montera iz Bara, u svim ovim aktivnostima, imali ispomoć montera iz Sutomora, Virpazara i Ostrosa.

Vrijednu ekipu CEDIS-a su činili: Jenuz Đečbitrić – inženjer, Andrija Nedović – inženjer, Zuvdija Dešić – el.monter, Ahmedin Međedović – el.monter, Sead Laković – el.monter, Zoran Vučeraković – el.monter, Sabrija Brkanović – el.monter, Islam Mustafić – el.monter, Ćazim Dodić – el.monter, Željko Lutovac – el.monter, Milonja Bubanja – el.monter; el. monter iz Sutomora Branko Stanković; monteri iz Virpazara Slobodan Hajduković– el.monter i Željko Knežević– el.monter; monteri iz Ostrosa – Arjan Lika – el.monter i Besim Čejović – el.monter, a koordinator Regiona 4 je inženjer Milan Vojvodić.