Lišen slobode osumnjičeni za prevaru kojom je SO Bar oštećena za skoro dva miliona eura

Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijenje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode S.G. (21) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara na štetu Skupštine Opštine Bar.
Naime, službenici Odsjeka su lišili slobode S.G. i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. On je, kako se sumnja, ovo djelo počinio na način što se lažno predstavljao kao dostavljač jednog javnog izvršitelja iz Bara, kojom prilikom je na osnovu falsifikovane dokumentacije doveo u zabludu službenike banke i u ime tog javnog izvršitelja predao Odjeljenju za prinudnu naplatu CBCG falsifikovanu dokumentaciju kojom se nalaže prenos sredstava sa žiro računa Skuštine Opštine Bar, kao izvršnog dužnika na poslovni račun izdavaoca naloga, odnosno tog izvršitelja u iznosu od 1.970.400 eura, a u korist izvršnog povjerioca preduzeća „Meta Holding“ d.o.o iz Podgorice.
Osnivač i izvršni direktor „Meta Holding“ d.o.o je osumnjičeni S.G. On je, sumnja se, navedenim prevarnim radnjama pričinio štetu Skupštini Opštini Bar u ukupnom iznosu od 1.970.400 eura.
Službenici Odsjeka preduzimaju dalje mjere i radnje u ovom predmetu, dok će novac u daljem postupku biti vraćen SO Bar.