Ljeto u Baru u punom zamahu

U redovnoj rubrici posvećenoj osvrtu na aktuelnosti u vezi sa turističkom sezonom, gost u programu Radio Bara bio je v.d. direktora TOB-a Ivan Kovač. Po njegovim riječima, „zadovoljan je i statističkim podacima u prvoj polovini avgusta“.

Foto: BARInfo

„Moramo biti zadovoljni pokazateljima i za avgust. Naime, broj gostiju koji borave u Baru je 17.360, što je otprilike na nivou prošle godine, a u poređenju sa 2019, nešto preko 40%. Naplata boravišne takse je u avgustu 54% viša nego 2019. koju svi uzimaju za reper. Mi se iskreno uzdamo u dobru postsezonu, jer imamo takve najave. Imao sam razgovore sa hotelijerima i nadamo se dobroj postsezoni. Vidjećemo kakva je situacija sa privatnim smještajem… Mali problem je broj noćenja. Turisti ove godine dolaze na nekoliko dana. Razlog za to su ekonomska dešavanja, potom avio-prevoz, a ove godine nema ni direktne avio-linije sa Rusijom“,  kaže naš gost.

Proteklu sedmicu obilježila je „Šušanjska noć“, gdje je TO Bar aktivno učestvovala i pomogla organizatorima.

„To je još jedna važna manifestacija koja se organizuje nakon korona pauze. Šušanjani su odradili svoj dio posla, sa štandovima i ponudom koju su pružili posjetiocima, a na nama je bilo da im, kao i svake godine, logistički pomognemo. To je važna manifestacija za ovaj kraj, ali i kompletnu barsku opštinu“ rekao je Kovač.

Foto: BARInfo

Već ove subote organizovaće „Ribar fest“ manifestaciju koja će zaokružiti još jednu čarobnu noć.

„Očekujem dobru posjetu i na ovoj našoj manifestaciji. Na Šetalištu kralja Nikole svi posjetioci našeg grada biće u prilici da degustiraju domaće proizvode, a besplatno će se dijeliti i riba. Na manifestaciji će nastupiti i kulturno-umjetnička društva ‘Jedinstvo’ i ‘Sveti Jovan Vladimir’“, dodaje Kovač.

I za najmlađe je osmišljen program.

“Za naše mališane, ali i za odrasle, pripremljen je program uličnih zabavljača na štulama ‘Animatori Montenegro’”, kazao je Kovač.

Tu nije kraj muzičkoj zabavi.

„Naredne nedjelje, 28. avgusta, biće održan koncert Tonija Cetinskog i lokalnih bendova ‘Grimm’ i ‘Akademia’, u okviru manifestacije ‘Ljeto sa zvijezdama’. Slijedi ‘Spičanska noć’ – 2. septembra sa Goranom Pejovićem Gulom i ‘Lexington bendom’ u Sutomoru. Planiramo i ‘Dane grožđa’ na Virpazaru početkom septembra, ali će javnost biti blagovremeno obavještena“, najavljuje Kovač.

Na pitanje o žalbama turista, ističe da su problemi uvijek isti….

„To je čistoća i buka u lokalima. Moram pohvaliti sve naše službe – one rade sjajan posao, ali i nama fali kulture. Muzika u lokalima često je preglasna, to utiče na turiste. Želim ovom prilikom da apelujem na sve – od nas do zakupaca plaža i lokala da na pravi način reagujemo. Svi treba da budemo kao jedan da ne bude žalbi“, zaključuje Kovač.