Nastavak protesta u Baru

I danas se ispred dvorišta Gimnazije u Baru okupilo nekoliko stotina građana kako bi iskazali revolt povodom sječe čempresa.

Okupljeni građani su tražili da se obustavi izgradnja dječjeg vrtića na ovoj lokaciji i pozvali nadležne na odgovornost.

Organizatori skupa su poručili pred okupljenim građanima da se ova borba ne smije prekinuti  i da neko mora da odgovara za uništavanje parka, kao i da moramo ostati ovdje do poslednjeg dana. Takođe su poručili  da će dežurati ispred ograđenog dvorišta kako bi spriječili dalje uništavanje parka i da će uskoro biti organizovano novo okupljanje.

Zatim su svi okupljeni krenuli u mirnu protestnu šetnju do zgrade Policije, gdje su se zadržali nekoliko minuta i aplauzom izrazili svoje nezadovoljstvo, i pored zgrade Doma kulture i Hrama se vratili nazad do Gimnazije.

Okupljanje je ovog puta prošlo bez ikakvih problema i intervencije policije, za razliku od incidenata koji su se dogodili u četvrtak, kada su neki od građana bili iznošeni sa gradilišta i privođeni u stanicu policije da daju izjave. Ovog puta bili su prisutni samo policajci u civilu koji su nadgledali situaciju i  snimali protest.