Nastavlja se akcija “Budi odgovoran odaberi svoju ratu”

DOO Vodovod i kanalizacija spremno dočekuje turističku sezonu, sistem vodosnabdjevanja na području Opštine Bar je stabilan i spreman odgovoriti zahtjevima nadolazeće turističke sezone. U predhodnom periodu uloženi su značajni napori svih službi i značajna sredstva u sanaciju postojeće i izgradnju nove infrastrukture vodosnabdijevanja kako bi bili na nivou zahtjevnog zadatka adekvatnog vodosnabdijevanja za predstojeću turističku sezonu.

„Komercijalni sektor DOO Vodovod i kanalizacija je nastavio sa svojim setom mjera kojima nastoji povećati naplatu potraživanja a pri tome voditi računa o složenoj ekonomskoj situaciji naših potrošača. Iz tog razloga smo prije preduzimanja prinudnih mjera produžili akciju Budi odgovoran izaberi svoju ratu do 30.06.2019 te godine i time dali poslijednji rok prije pokretanja prinudnih mjera.

Koristimo priliku da obavijestimo još jednom sve naše potrošače da ukoliko imaju dugovanja za utrošenu vodu, dodju u prostorije DOO Vodovod i kanalizacija i potpišu reprogram dugovanja pod povoljnim uslovima do 30.06.2019-te godine. U suprotnom, biće isključeni sa vodovodne mreže i predati na utuženje te će se izložiti dodatnim troškovima procesa pred sudom i sudskim izvršiteljima. Podsjetićemo da ova akcija omogućava otplatu duga u ratama počev od 15 eura mjesečno i oslobadjanje od daljeg obračunavanja kamata te stoga smatramo da je jako povoljna za sve potrošače koji imaju dugovanja za utrošenu vodu.

Stručne ekipe DOO  Vodovod i kanalizacija su konstantno na terenu i isključuju nelegalne potrošače gdje nakon isključenja slijedi i podnošenje krivične prijave, stoga ih pozivamo da se sami prijave i kroz plaćanje priključka i utrošene vode udju u legalne tokove.

Zahvaljujemo se svim potrošačima koji redovno izmiruju svoja dugovanja i time daju veliki doprinos kako bi sistem vodosnabdijevanja bio održiv i efikasan i pozivamo sve potrošače ukoliko imaju pritužbe i sugestije da dodju u prostorije Komercijalnog sektora DOO VIK-a  kako bi našu komunikaciju na obostrano zadovoljstvo učinili što boljom, „navodi se u saopštenju.