Objavljen tender za uređenje šetališta i trga u Sutomoru

Iz barske Opštine su javili da je raspisan tender za izvođenje radova na uređenju šetališta i trga u Sutomoru – II faza procijenjene vrijednosti 1.257.522,04 eu​ra. Tender Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom otvoren je do 14. aprila 2023. godine, kada će se pristupiti vrednovanju pristiglih ponuda.

Foto: BARInfo

“Radovi koji su predmet javne nabavke obuhvataju izgradnju pjacete, odnosno trga sa zelenim površinama i rekreativnim zonama, djelove saobraćajnice ,,1b“ i obalnog šetališta.  Izvođenje radova se finansira zajednički od strane Opštine Bar, JP Morsko dobro i Uprave za kapitalne projekte shodno prethodno potpisanom Ugovoru o rekonstrukciji obalne zone – trgova, saobraćajnica i šetališta u Sutomoru – faza II izvođenja radova.

Realizacijom ovog kapitalnog projekta, čija je sveukupna investiciona vrijednost procijenjena na iznos od oko 5,5 miliona eura,  Sutomore će dobiti potpuno novo lice i imidž modernog i atraktivnog dijela barske obale. Time će biti upotpunjena nova turistička vrijednost koja se stvara u Sutomoru, ali i duž barske obale, izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih turističkih kompleksa što će usloviti da se u budućnosti o Baru govori kao o elitnoj turističkoj destinaciji.

Uređenje šetališta i trga u Sutomoru realizovaće se po revidovanom projektu koji je izradio „Arhitektonski studio AIM“ d.o.o Podgorica.  Revizija projekta sprovedena je od strane Centra za arhitekturu i urbanizam d.o.o. Podgorica”, navosi se u saopštenju Opštine Bar.