Odbornici Demokrata uputili dopis ministru Šehoviću

Odbornički klub Demokrata u Skupštini Opštine Bar obratio se dopisom ministru Šehoviću:

„S obzirom na zločin koji se desio u našem gradu, sječu preko 80 stabala čempresa, sve većeg uznemirenja javnosti, odnosno građana Bara koji ne žele da dopuste da se nezakonito i silom gradi objekat na prostoru dvije srednje škole, ovim putem pozivamo Ministarstvo prosvjete i Vas, kao ministra, da pod hitno, kao investitori zaustavite dalju izgradnju vrtića u Baru. Kada kažemo izgradnju ustvari mislimo na rušenje i uništavanje parka koje se ovih dana nezakonito sprovodi u samom centru grada.

Podsjećamo Vas da su predstavnici građanske inicijative na sjednicama Skupštine opštine Bar, koje su održane 12.11.2018. i 15.11.2018. godine, iznijeli više nego dovoljno činjenica i drugih dokaza čime su zainteresovanu javnost, upoznali sa tim da izgradnja na ovom prostoru apsolutno nije po zakonu, a samim tim nije ni moguća u praksi i na terenu. Predstavnici građanske Inicijative iz Bara, 20. decembra, podnijeli su tužbu Upravnom sudu kojom traže ukidanje Rješenja MORT-a kojim je izdata građevinska dozvola za izgradnju vrtića.

 Takođe, obavještavamo Vas da su se Opština Bar i njen predsjednik više puta oglasili nenadležnim u ovom slučaju, samim tim, prebacujući odgovornost na Vas ministre Šehoviću.

Time ste, ukoliko ne promijenite odluku i ne zaustavite ovaj rušilački pohod, „targetirani“ kako od strane javnosti, tako i Vaših kolega kao isključivi krivac za:

1.      Sječu decenijski starih stabala čempresa koji su predstavljali simbol grada Bara;

2.      Uništavanje školskih amfiteatara;

3.      Oduzimanje prostora, odnosno dvorišta srednjoškolcima pomenute dvije škole;

4.      Opšte uznemirenje javnosti, odnosno građana Bara;

5.      Nezakonitu gradnju, odnosno postupanje dok je sudski proces u toku;

6.      Stvaranje osnovane sumnje da se sve radi zbog skrivenih interesa pojedinaca u vlasti, odnosno ukoliko se desi da se postojeći vrtić pored zgrade MUP-a poruši i na tom prostoru neko od tajkuna izgradi zgradu.

Ministre Šehoviću, mišljenja smo da se na ovakav način ne ulaže u obrazovanje. Zar ćemo djeci davati ovakav primer – jednima silom uzimamo i rušimo dio školskog prostora, da bi drugima nezakonito gradili?  Dovoljan je samo zdrav razum da bi se postupalo drugačije“, zaključuje se u saopštenju Demokrata.