Odbornici DPS-a će podržati program za razvoj preduzetništva u Baru

Demokratska partija socijalista Bar će snažno podržati program “Podrške razvoju preduzetništva u opštini Bar”, koji će biti razmatran na sljedećem zasijedanju Skupštine Opštine, saopštila je danas članica Kluba odbornika DPS Bar, Nikica Purlija, ocijenivši da je podsticaj preduzetništva najbolja prilika za razvoj te opštine i poboljšanje standarda građana.

“Naša partija će podržati ovaj program, kako bi se što više sugrađana odvažilo na započinjanje privatnog biznisa. Na taj način povećavamo konkurentnost naše Opštine u mnogim privrednim granama za koje Bar ima izvanredne potencijale. Plan za razvoj preduzetništva sadrži konkretne korake i mjere koje se realizuju kroz brojne aktivnosti kao što su: organizovanje info dana, druženje sa uspješnim preduzetnicima, prezentacija primjera dobre prakse, izrada i distribucija edukativnog materijala i sl”, navela je Purlija.

Planirano je, dodaje, da u saradnji sa Biznis centrom, budu organizovane i edukativne radionice, treninzi o pokretanju i vođenju biznisa, stručna predavanja i seminari.

“Najvažnije za naše buduće preduzetnike je da će Opština Bar učestvovati u ovom programu i sa direktnom finansijskom podrškom. Ovim konretnim potezom Opština Bar pokazuje povjerenje u preduzetnički duh naših sugrađana”, ističe članica lokalnog Kluba odbornika DPS.

Njihova partija, kazala je, svakodnevno je posvećena poboljšanju uslova života u državi, od lokalnih zajednica do državnog nivoa.

“Tu smo da podržimo sve aktivnosti koje za cilj imaju bolji standard naših građana. Pozivamo i sve druge učesnike u političkom životu, od lokalne do državne Vlasti, da pokažu odgovornost prema građanima i dođu do zajedničkih rješenja za dobro svih”, poručila je Purlija.

U tom smislu, zaključila je, opštinski odbor Bar pruža punu podršku koordinatoru ispred Predsjedništva DPS Bar i zamjeniku predsjednika Skupštine Branimiru Gvozdenoviću u njegovim naporima da se u Odboru za usaglašavanje izbornog zakonodavstva, nađe zajednički jezik sa opozicijom, izglasaju najkvalitetnija riješenja i na taj način obezbjede najbolji uslovi za održavanje izbora koje će prihvatiti svi akteri na političkoj sceni.