Odložena ekološka akcija

Ekološka akcija obilježavanja Dana životne sredine, čije odžavanje je bilo najvljeno za 05.jun, zbog loših vremenskih uslova će biti odložena za petak, 07.jun.

Podsjećamo, akciju čišćenja plaža i akvatorijuma barske marine,kao sastavni dio kampanje “Naš Bar—čist grad!”, sprovodi Opština Bar u partnerstvu sa kompanijom “Energean”, AD “Marina” Bar,  Ekološkim pokretom “Ozon”, Ronilačkim klubom “Južno more” i učenicima barskih osnovnih škola.

Akcija će započeti u 9 sati, održavanjem edukativne radionice na temu “Morski otpad”, koju su osmislili stručnjaci iz pokreta „Ozon“, a u čijem radu će učestvovati oko 50-ak učenika osnovnih škola „Blažo Jokov Orlandić“ i „Anto Đedović“. Radionica će se održati na otvorenom,tačnije na plaži Žukotrlica. Nakon toga, učenici će, u pratnji svojih nastavnika i drugih volontera,kao i uz podršku radnika preduzeća “Komunalne djelatnosti”, krenuti u akciju prikupljanja otpada od plaže Žukotrlica ka barskoj marini. Svi učesnici akcije će dobiti promo material (majice, kačkete), a u cilju podsticanja takmičarskog duha za najvrednijie će biti obezbijeđene i simbolične nagrade.  Akcija čišćenja plaža će trajati od 10 do 12 sati. U isto vrijeme ronioci kluba “Južno more” otpočeće sa prikupljanjem podvodnog otpada u akvatorijumu barske marine. Centralno okupljanje svih učesnika, sumiranje učinaka i medijska prezentacija događaja biće upriličeni u prostorijama AD “Marina” Bar,sa početkom u 12:30 sati, kada će biti priređen koktel.