Održana edukativna radionica na temu „Kako pripremiti ponudu za njemačkog turoperatora“

Juče je u hotelu “Princess” održana radionica na temu “Kako pripremiti ponudu za njemačkog turoperatora”. Cilj je bila dodatna edukacija turističkih poslenika grada Bara kako bi se pripremili za privlačenje turista sa njemačkog govornog područja.

Predavač na radionici je bio Wolfram Goslich, predsjednik udruženja “Busconncept.de” koje broji preko 1500 turoperatora. On se već 25 godina bavi ovim poslom i ima veliko iskustvo kada je u pitanju edukacija i trening turističkih poslenika. Klijenti su mu bili turističke organizacije, ali isto tako i turoperatori specijalizovani za autobuska putovanja kojima je bio konsultant na kreiranju programa i strategija za ova tržišta.

Na radionici je bilo riječi o upoznavanju sa trenutnim stanjem na tržištu turoperatora njemačkog govornog područja, predstavljeni su trenutni i budući trendovi, struktura tržišta i marketing mogućnosti, šta je sve tuoperateru potrebno prilikom dolaska u Crnu Goru, kako koncipirati program putovanja, kada ga treba ponuditi… Radionica je organizovana za predstavnike hotelijera i turističkih agencija, među kojima su bili predstavnici hotela: “Kalamper”, “Princess”, “Pelikan”, “Trend Korala”, “Sea Fort”, “Nautilus”, “Porto Sole”, “Pharos”, “Sato”, “Acapulco”, “Adria”, “Adria Harmony”, “Stara čaršija” i predstavnici turističkih agencija: “Next travel”, “Direct booker Bar”, “Aveturs”, “Allegra”, “Barska plovidba” i “Riva Travel”.

Goslich je bio u prilici da po dolasku u Crnu Goru posjeti Virpazar, gdje je upoznat sa ponudom aktivnog odmora kao i kulturno – istorijskim sadržajem.  Posjetio je Besac i selo Godinje, a organizovana je i posjeta vinskom podrumu i degustacija crmničkog vina. Tokom posjete obišao je i Stari Bar i Staru maslinu, Dvorac kralja Nikole, turistička mjesta i pojedine hotele. Organizovan je i susret sa predstavnikom udruženja maslinara i planinarskog kluba “Rumija”. Obilazak je organozovan kako bi se upoznao sa destinacijom i na pravi način koncipirao predavanje na radionici. Tokom posjete obavio je razgovor sa brojnim menadžerima hotela, o njihovom poslovanju, ciljnim grupama, smještajnim kapacitetima, uslugama koje pružaju i mogućnostima saradnje.

Edukativna, interaktivna i kreativna radionica je bila primjer praktičnog učenja kroz otvorenu i aktivnu komunikaciju svih učesnika i nastavak je aktivnosti TO Bar na unaprjeđenju znanja i vještina u turizmu.