Održana prezentacija tima ŽOK Luka Bar za sezonu 2022/2023

U hotelu Sidro je sinoć održana prezentacija tima ženskog odbojkaškog kluba Luka Bar za sezonu 2022/2023. Prisutne igračice, trenere, predstavnike sindikata i menadžmenta Luke Bar, prijatelje kluba i novinare pozdravio je Darko Pekić, zamjenik predsjednika Odbora direktora Luke Bar.

„ŽOK Luka Bar ove godine obilježava 30 godina kluba- 1992. godine klub su osnovali članovi tadašnjeg menadžmenta Petrašin Kasalica i Drago Rajković. Klub je prošao dug put od nastupa u jakoj jugoslovenskoj ligi, međunarodnim takmičenjima, do najtrofejnijeg kluba u nezavisnoj Crnoj Gori. Kroz klub je prošao veliki broj reprezentativki, osvajačica medalja sa prestižnih međunarodnih takmičenja, ali i trenera među kojima se izdvajaju Žarko StajovićPeđa Đonović i sadašnji trener prvog tima Vlado Milačić. Očekujemo da i u narednom periodu Luka Bar nastavi da dostojno predstavlja naš grad na nacionalnoj i međunarodnoj odbojkaškoj mapi“.

Foto: BARInfo

Šef stručnog štaba Vlado Milačić upoznao je goste sa planovima i ambicijama u narednoj sezoni, a predsjednik Upravnog odbora klubaNenad Vujanović, istakao je značaj kluba za afirmaciju sporta među mladima osvrnuvši se i na podršku koju klub dobija od matične kompanije.

„Klub godinama uspješno i domaćinski posluje zahvaljujući podršci koju dobija od menadžmenta i Odbora direktora. Ove sezone odlučili smo se za korak više i pojačali sastav kako bi se ravnopravno nosio sa konkurencijom u izuzetno snažnoj crnogorskoj ligi. Pozivam Baranke i Barane da dođu na naše utakmice i podrže ove djevojke“.

Prisutnima se obratio i Vladimir Dragović, član Odbora direktora Luke Bar i nekadašnji odbojkaš kluba, koji je igračicama i trenerima poželio puno uspjeha u predstojećoj sezoni.

Foto: BARInfo

Svim članicama prvog tima su svečano uručeni dresovi za novu sezonu a predstavljena su i dva pojačanja: Ruskinja Anastasija Salina, koja igra na poziciji tehničara i u dosadašnoj karijeri nastupala je u Rusiji, Izraelu, Kazakstanu, Francuskoj i Peruu, i Ukrajinka Anastasija Petričenko, korektor sa iskustvom iz Ukrajinke i Slovačke. Pojačanja su se zahvalila saigračicama i klubu na toplom prijemu.

Na samom kraju prezentacije najavljena je i izrada monografije kojom će se obilježiti 30 godina postojanja kluba.