Održana svečanost povodom otvaranja dvorišta Dnevnog boravka za starije

Danas je održana svečanost povodom zvaničnog otvaranja dvorišta Dnevnog boravka za starije Caritasa Barske nadbiskupije. Pored korisnika dnevnog boravka, prisustvovali su i predsjednik opštine Bar Dušan Raičević, predsjednica organizacije Framog Fränkisch Montenegrinische Gesellschaft Lola Mugoša, predstavnik Barske nadbiskupije don Klementi Spaqi, direktor Caritasa Crne Gore Marko Đelović.

Foto: BARInfo

Svečanost je otvorena pozdravnim govorom predsjednika Caritasa Crne Gore, Marka Đelovića, koji je istakao važnost saradnje sa njemačkom organizacijom Framog iz Nirnberga, uz čiju finansijsku podršku je i uređen i kultivisan prostor ispred Dnevnog boravka za starije osobe. Dvorište je prilagođeno za vanjske aktivnosti sa korisnicima usluga Dnevnog boravka. Potom se obratila i predsjednica organizacije Framog, Lola Mugoša, koja je istakla da je saradnja obostrano zadovoljstvo, da FRAMOG neguje odnose između Frankonije i Crne Gore na ekonomskom, kulturnom, društvenom planu a posebno kada su u pitanju dobrotvorne organizacije.

Nakon formalnog dijela otvaranja, gosti su imali i priliku da uživaju u umjetničkim kompozicijama Antonina Dvorčaka,  biblijskim pjesama i kompozicijama Petra Čajkovskog, čiji su izvođači bili umjetnici Dmitrii Grinih – bariton i Nikita Loyko – piano.

Podsjećamo da je Dnevni boravak Caritasa Barske nadbiskupije razvijen u okviru zajedničkog projekta sa Opštinom Bar „Dnevni boravak za starija lica“, koji za cilj ima unaprijeđenje sistema socijalne zaštite za starije osobe, a finansira se od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore.