Oldtajmeri iz Bara na skupu u Mostaru

Šestoro Barana, članovi NVO „Ulcinium“ proteklog vikenda učestvovali su sa svojim vozilima na tradicionalnom oldtajmer skupu u Mostaru.

Valentino Tino Marđokić i Milo Dabović predstavili su se sa Volvom 544 pv iz 1959. godine, Zorica i Nino Pavlović sa Mercedesom 123 iz 1977. godine, a sa Mercedesom 116 diplomat (automobil iz nekadašnje Titove pratnje) Dragan Dabović i Aleksandra Glavanović. Osim njih, Crnu Goru bila su još dva vozila iz Luštice.

Foto: BARInfo

Na skupu je učestvovalo više od 120 automobila iz 11 zemalja, a posjetioci su imali priliku da podjednako uživaju u onima iz 1920-ih, ali i iz 1950-ih i 1960-ih godina. Ipak, najveću pažnju privukao je i najstariji među njima, Buick iz 1904. godine iz Mađarske.

Za tri dana, koliko su boravili u Hercegovini, pored Mostara, učesnici su se predstavili i u Čapljini i Čitluku, a bio je priređen i bogat zabavni program.

Oldtajmer klub „Ulcinium“ organizuje 15. jubilarni skup starih automobila 24. juna u Ulcinju i 25. juna u Baru. Ovaj događaj okupiće unikatne oldtajmere sa prostora bivše Jugoslavije i šire.