Opština Bar radi na unaprijeđivanju prevoza putnika

Cijeneći značaj obavljanja djelatnosti prevoza putnika, taxi usluga i gradskog prevoza, Opština Bar iz svog dijela nadležnosti doprinosi da ta usluga bude unaprijeđena.

S tim u vezi, u skladu sa godišnjim Programom uređenja prostora, nakon sprovedenog tenderskog postupka, sredinom jula mjeseca, otpočelo se sa rekonstrukcijom i adaptacijom saobraćajnica na gradskom, prigradskom i seoskom području. Podsjećanja radi u prethodnom mjesecu u MZ Crmnica asfaltiran je put za Orahovo 2.500 m2, u MZ Stari Bar put u Donje Zaljevo 1.560 mi Gornje Zaljevo 1.200 m2, u MZ Mrkojevići – Gorana put površine 4.220 m2 i u MZ Bar III kod nadvožnjaka površine od 2.810 m2.

Ove sedmice asfaltirane su saobraćajnice u MZ Bar IV, a slijedi asfaltiranje saobraćajnica koje gravitiraju školskim objektima na gradskom prostoru, nakon čega će biti nastavljeni radovi po programima ostalih Mjesnih zajednica.

Nakon obnovljenog javnog tendera, određen je izvođač za postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije. Ugovorom je predviđeno da bude postavljeno 12 000 m pune linije i 18 000 m isprekidane linije, pješački prelazi, strelice i ostala horizontalna signalizacija. Označiće se 35 BUS stajališta i 50 Taxi stajališta, kao i vertikalna signalizacija, što je jedan od zaključaka sa nedavno održanog sastanka potpredsjednika Opštine Radomira Novakovića i saradnika sa predstavnicima gradskog i auto-taksi prevoza sa ciljem  identifikovanja nedostataka  i preduzimanja mjera za njihovo prevazilaženja kako bi se stanje u ovoj oblasti na teritoriji naše opštine poboljšalo.

Kao prioritet u narednom periodu, uoči početka nove školske godine,postaviće se nove horizontalne oznake za školske objekte, što će dodatno poboljšati uslove za bezbjednost djece ispred škola.

Opština Bar je u prethodnom periodu, u cilju rješavanja višegodišnjeg problema  postavila horizontalnu signalizaciju na parkingu u Starom Baru, kao i u Ostrosu, dok je duž saobraćajnice Jovana Tomaševića obnovljena horizontalna signalizacija.