OPŠTINA BAR UPUTILA MOLBU ZA POMOĆ PRIJATELJSKIM GRADOVIMA NR KINE

Na osnovu dosadašnje uspješne saradnje i prijateljskih odnosa koje godinama unazad njeguje sa gradovima iz Narodne Republike Kine, Opština Bar se preko Ambasade Crne Gore u  Pekingu  obratila za pomoć gradovima Nigbo i Quingdao i distriktu Šangaja Hongkou.

Foto: mojbar.net

„U teškim vremenima koja su nastupila za cijeli svijet, zahvalni smo što imamo prijatelje u Narodnoj Republici Kini koja uspijeva uspješno da se izbori sa virusom Covid-19 i čiji model borbe Crna Gora sprovodi. Ono sa čime se suočavamo je nedostatak materijala koji se više ne može nabaviti u evropskim zemljama. Stoga, u ime dobrih prijateljskih odnosa koje godinama unazad njeguju naši gradovi,  apelujemo za pomoć u vidu donacije, medicinske opreme i aparata, shodno mogućnostima.“, navodi se u pismu predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića prijateljskim gradovima u NR Kini.

Opština Bar i na ovaj način nastoji da obezbijedi neophodna sredstva i uslove prvenstveno zdravstvenim ustanovama, ali i drugim relevantnim institucijama da na što kvalitetniji, efikasniji i uspješniji način sprovode svoje aktivnosti sa ciljem sprječavanja širenja korona virusa u gradu i državi.