Orkanski vjetar duvaće do nedjelje ujutro

Orkanski vjetar koji je pogodio Crnu Goru, u nekim periodima dostizao je udare od preko 100 kilometara na sat, nastaviće da duva i tokom popodnevnih i večernjih sati, a oslabiće tek sjutra u drugom dijelu dana, saopštio je direktor Hidrometeorološkog zavoda Luka Mitrović.

„Jak vjetar će se nastaviti, posebno tokom popodnevnih časova, tokom noći naravno i sjutra ujutro. Tek sjutra popodne oslabiće, ali imaće olujnu jačinu“, rekao je Mitrović za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG).

Ovakva situacija, kako je rekao, onemogućava određene aktivnosti, pa je preporuka svima da „bez prijeke potrebe ne obavljaju određene aktivnosti“ i da prate vremensku situaciju i izvještaje koje saopštava HMZCG.

„Tokom današnjeg dana imamo vremenske prilike koje su najavljene tokom prethodnih dana, dakle izuzetno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar na području cijele Jugoistočne Evrope i Crne Gore koji je donio određene posljedice po pitanju infrastrukture i objekata koji su ugroženi jakim udarima vjetra. Vjetar je imao snagu orkanske jačine, u nekim periodima preko 100 km/h, tako da su nastajale štete“, rekao je Mitrović.