Otkriveni hakeri koji su pokušali višemilionsku krađu u Baru

Falsifikovanim papirima podgoričkog preduzeća koje se bavi prodajom računara i kompjuterske opreme, na osnovu falsifikovanih potraživanja za sada nepoznata lica pokušala su danas da sa računa Opštine Bar „skinu“ skoro dva miliona eura!

Hakerski transfer novca zaustavljen je u poslednji čas zahvaljujući barskim opštinskim službenicima koji su posumnjali da je riječ o falsifikovanim rješenjima za naplatu!

Prije nego što je reagovala policija hakeri su uspjeli da prebace oko 20 hiljada eura na svoj račun. Prema nezvaničin informacijama, hakeri su pokušali da prebace novac sa opštinskog računa u Lovćen banci.

Prema nezvaničnim saznanjima MONDA, ovaj novac trebao bi da bude vraćen na račun Opštine Bar. Policija je otkrila ko je pokušao hakersku prevaru i u toku je istraga.

Naloženo je da se blokiraju svi računi Opštine Bar u Centralnoj banci Crne Gore.

Dva lica su već dana izjave ovim povodom.

Opština Bar do 31. decembra 2018. godine nije imala nikakav dug, pa je falsifikovano rješenje sudskog izvršitelja privuklo pažnju službenika Opštine koji su u poslednji čas reagovali i spriječili da se sav novac sa opštinskog računa prebaci na falsifikovani podgoričke firme.