Otvoren novi tržni centar kompanije “Kips” u Baru

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević  i izvršni direktor KIPS-a Risto Drekalović danas su otvorili novi tzržni centar kompanije „KIPS“ u Baru, u kojem će biti zapošljeno 50 osoba, a u koji je uloženo oko pet miliona eura.

Izvršni direktor kompanije Risto Drekalović rekao je da se otvaranjem novog objekta doprinosi razvoju Bara.

„Na ovaj način doprinosimo razvoju Bara, a ovaj grad, u kojem smo prisutni već punih 20 godina, to i zaslužuje. To je grad sa velikom tradicijom, grad koji pamti vrijeme prije Hrista. To je grad čija kultura datira od prije nove ere, čega je potvrda maslina zasađena u četvrtom, ili petom vijeku prije nove ere. Maslinova grančica zasađena je na Mirovici, čije samo ime asocira na mir, sklad i suživot svih“, rekao je Drekalović.

On je rekao da se otvaranjem novog objekta obilježava 30 godina postojanja komapnije KIPS.

„Ova firma u 30 godina postojanja je stabilno razvijala biznis. Investirala je preko 42 miliona eura svoje ostvarene dobiti. Zapošljava 500 radnika. Prošle godine je ostvareno preko 63 miliona prihoda“, naveo je Drekalović.

Najveću vrijednost kompanije vidi u, kako je rekao, stabilnosti i sigurnosti.

„U ovih trideset godina postojanja smo uvijek redovno isplaćivali plate. Nikad plata zaposlenom nije kasnila. Sve takse prema državi, dobavljačima, bankama su izmirivane uredno. Najvećom vrijednošču smatram sigurnost, stabilnost i povjerenje. KIPS je sinonim sigurnosti i sama ta riječ asocirana to, jer je skraćenica od kvalitet i poslovna sigurnost“, zaključio  je Drekalović.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević istakao je da je KIPS uspješna komapniija, čiji osnivači imaju ideje i znanje da šire poslovanja i viziju da stvaraju nove vrijednosti.

„Bogati poslovni istorijat KIPS-a sa značajnim priznanjima potvrda je da svi zajedno znanjem, trudom i zalaganjem, kao i podsticajima možemo stvoriti bolji i kvalitetniji ambijent za život i rad naših građana. Kad kažem svi zajedno mislim na preduzetnike, kompanije, poslovna i udruženja privrednika, kao i na državnu i lokalnu upravu, čiji je cilj generisanje što većeg rasta ekonomije“, rekao je Raičević.

Sa nivoa lokalne uprave će se, kako je rekao, dograđivati poslovni ambijent, stimulisati razvoj preduzetništva, uklanjati biznis barijere i stvarati normativno institucionalni okvir za razvoj biznisa i za bolju ekonomsku budućnost.

Raičević je istakao da je saradnja Opštine Bar i komapnije KIPS vrlo upješna „i vjerujem da će tako biti i ubuduće na obostrano zadovoljstvo“.

„Posebno me raduje činjenica što je ova kompanija prepoznala Bar kao tržište spremno da odgovori svim poslovnim izazovima i što je ova investicija od pet miliona eura već imala efekat na lokalnu ekonomiju. Ali prije svega me raduje činjenica što će u ovom objektu zaposlenje naći 50 naših sugrađana. Pored već 30 niz starog centra dolazimo  do cifre od 80, ali sam siguran da ćemo, zajedničkim snagama, stvoriti preduslove da se u Baru u KIPS-u otvori još novih radnih mjesta“, rekao je Raičević.