PAM uručio vrijednu donaciju Muzičkoj školi

Na svečanom koncertu koji je protekle nedjelje održan u ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš”, predstavnici PAM-a Crne Gore uručili su vrijednu donaciju školi: klavinovu, flautu, violinu i pultove.

Foto: BARInfo

Ispred Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG, donaciju muzičkih instrumenata uručili su izvršni direktor Vasilije Raičević te dugogodišnji istaknuti članovi ove organizacije gitarista i kompozitor Darko Nikčević i mr Dina Kukalj, profesorica violine i predsjednica školskog odbora.

“Ova donacija je plod dobre i uspješne saradnje koju PAM Crne Gore ima sa Opštinom Bar i Turističkom organizacijom Bar, te predstavlja jednu od mnogih društveno-korisnih aktivnosti koju sprovodimo u cilju podrške muzičkim školama i afirmaciji muzičkog obrazovanja”, istakao je Nikčević.

Mr Dina Kukalj naglasila je da smatra da je “vrlo važno da sve institucije u Crnoj Gori jednako kao i PAM shvate značaj unaprijeđivanja kvaliteta nastave u umjetničkim školama”.

Foto: BARInfo

“Muzička škola u Baru je jedna od najuspješnijih u Crnoj Gori. Profesori koji su zaslužni za sjajne rezultate zaslužuju da imaju najbolje uslove za rad. Unaprijed se radujem svim budućim uspjesima naših đaka na novim instrumentima, kojima ćemo, sigurna sam svjedočiti u narednom periodu. Hvala još jednom u ime kolektiva i u svoje lično, PAM-u i g-dinu Vasiliju Raičeviću, kao i g-dinu Darku Nikčeviću, čija je posjeta našoj školi, dodatna motivacija svim budućim mladim muzičarima, ali i poruka da se posvećeni trud i rad, uvjek na kraju isplate”, zaključila je mr Kukalj.

Na vrijednoj donaciji zahvalila je i direktorica Danka Popović koja je prije konceta talentovanih učenika pozdravila roditelje i goste, te podsjetila da je ovo druga donacija PAM-a barskoj Muzičkoj školi. Ona je izrazila nadu da će se njihova lijepa saradnja nastaviti i ubuduće.

PAM CG je od 2011. godine punopravan član CISAC-a (Svjetske konfederacije društava autora i kompozitora) koji predstavlja najveću mrežu autora sa više od 230 autorskih društava i 4 miliona aktivnih stvaralaca svih repertoara. Prema zvaničnim izvještajima CISAC-a, Crna Gora je visoko pozicionirana na svjetskoj ljestvici kada je u pitanju poštovanje autorskih muzičkih prava u odnosu na broj stanovnika i BDP, a prema poslednjem izvještaju za 2021. godinu Crna Gora je zauzela visoko 5. mjesto u svijetu. Od juna 2017. godine PAM CG je član BIEM-a, Međunarodne organizacije društava za mehanička prava.