Petorica napali menadžera TO Bar

Pet lica, čiji je identitet poznat policiji, napali su juče menadžera Turističke organizacije Bar nanijevši mu više povreda po glavi i tijelu.

Težak incident desio se u 18:45 u Ulici Rista Lekića u Baru a prema tvrdnjama više očevidaca, bar tri napadača bila su naoružana pištoljima!

Barska policija brzo je došla do saznanja koja ukazuju da su u napadu na menadžera TOB-a I.S. učestovali D.Š. iz Virpazara, M.P. iz Podgorice, A.M., N.U i Z.M iz Virpazara.

Oko 21:00 policija je privela N.U. i M.P. dok se ostala trojica napadača nalaze u bjekstvu.

Nakon prikupljenih obavješenja od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, tužiteljka Nusreta Arapović izjasnila se da su N.U. i M.P izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje zbog čega su lišeni slobode.

Za ostalim osumnjičenim za bestijalni napad policija traga.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da se napad desio u trenutku kada je menadžer TO Bar bio u svojim kolima kao i da je razlog napada na njega bio banalan – odluka o premještanju bine za večerašnju manifestaciju Dani grožđa u Virpazaru!

Odluka o terminu postavljanja bine je, kako saznajemo, iziritirala jednog od napadača D.Š. pa je uputio prijetnje menadžeru TO Bar iako je ovaj nije bio nadležan za to.

Nakon telefonskog poziva D.Š. je došao iz Virpazara da bi “riješio problem” sa I.S. a odmah nakon što su se sreli na menadžera TO Bar, koji je u tom trenutku sjedio u kolima, prema riječima očevidaca, skočila su još četvorica napadača koji su bili sakriveni u neposrednoj blizini.

Prema riječima jednog od očevidaca napada, brutalni napad u Ulici Rista Lekića odvijao se pred više desetina svjedoka ali niko od prisutnih nije smio da priđe automobilu u kojem je I.S. napadnut jer su napadači u rukama imali pištolje.

Teži incident spriječila je, kako saznajemo supruga I.S. koja je sa sestrom dotrčala na lice mjesta ubrzo nakon što su napadači u automobilu počeli besomučno da udaraju menadžera TOB-a.

Nakon što je skočila na njih i počela da vice napadači su se razbježali. Ubrzo nakon toga na lice mjesta stigla je policija.

Incident se desio u blizini zgrade u kojoj stanuje menadžer TO Bar.

Od izvora bliskih istrazi saznajemo da su sa sigurnosnih kamera okolnih objekata izuzeti video snimci, a na jednom od njih se jasno vidi čitav incident.

Makar jedna od osoba za kojima policija traga zbog napada je, kako saznajemo, bila pravosnažno osuđena zbog prebijanja ugostitelja u Virpazaru prije nekoliko godina!